ONZE BIEREN

Eersteling - Yellow Sub IPA

TEMEER – VANILLESTOUT

Alcoholpercentage: 8,5%
Bitterheid: 70 EBU
Kleur: 120 EBC
Schenktemperatuur: 8 tot 10 graden Celsius

Zeglis Temeer is een pittige imperial stout met veel verschillende ingrediënten. Aan Temeer is onder andere vanille, haver, melksuiker en rookmout toegevoegd. De verhoudingen zijn zo gekozen dat er een gebalanceerd, maar ook heel uitgesproken en krachtig donker bier ontstaat. Drink Temeer niet te koud, zodat alle smaken volop tot hun recht kunnen komen.

Eersteling - Yellow Sub IPA

EERSTELING – EL SECRET IPA

Alcoholpercentage: 6,2%
Bitterheid: 50 EBU
Kleur: 20 EBC
Schenktemperatuur: 6 tot 8 graden Celsius

Zeglis Eersteling is een volmoutige, frisbittere IPA gebrouwen met eigenzinnige hopsoorten. De Australische hop Vic Secret en de Amerikaanse hop El Dorado verlenen dit bier zijn tropische aroma’s van passievrucht, ananas en citrus.

Eersteling - Yellow Sub IPA

KRUISBESKVEIK – NOORSE FARMHOUSE ALE

Alcoholpercentage: 6,0%
Bitterheid: 50 EBU
Kleur: 16 EBC
Schenktemperatuur: 6 tot 8 graden Celsius

Kveik is Noors dialect voor “gist”, maar je kunt het woord ook gebruiken voor het bier dat hiermee gebrouwen wordt. De gist komt van een boerderij uit het Noorse Voss, waar men al generaties lang op kleine schaal bier brouwt. Aan het bier zijn bovendien stikkelsbær (kruisbessen) toegevoegd. Het uitgesproken gistprofiel is verantwoordelijk voor de meeste aroma’s, terwijl de kruisbessen subtiel naar voren komen in de nasmaak.

Eersteling - Yellow Sub IPA

KRACHTIGE KVEIK – NOORSE BARLEY WINE

Alcoholpercentage: 9,0%
Bitterheid: 80 EBU
Kleur: 18 EBC
Schenktemperatuur: 8 tot 12 graden Celsius

Na ons eerste experiment met Kveik (een speciale Noorse gist) in een wat lichter bier was het tijd om deze gist los te laten op een stevige barley wine. Een krachtig, volmoutig bier met een zoetige, honing-achtige afdronk is het resultaat. In de geur rijp fruit en een complex geheel van verschillende andere aroma’s, ontstaan door een indrukwekkende samenwerking tussen de hop en gist.

Eersteling - Yellow Sub IPA

ZINDER – ROOKBIER

Alcoholpercentage: 6,5%
Bitterheid: 35 EBU
Kleur: 45 EBC
Schenktemperatuur: 6 tot 10 graden Celsius

Zeglis Zinder is een rookbier: een bier gebrouwen op basis van gerookte mout. De geur is lekker rokerig en doet denken aan spek. De rokerige geur – afkomstig van beukenhout – gaat gepaard met een milde fruitigheid en iets van banaan. Het bier is vol en romig, maar niet zwaar en daarom toch opvallend doordrinkbaar.

Eersteling - Yellow Sub IPA

NAALDEN – DENNENBIER

Alcoholpercentage: 7,0%
Bitterheid: 30 EBU
Kleur: 24 EBC
Schenktemperatuur: 6 tot 8 graden Celsius

Zeglis Naalden is een amberkleurig bier waaraan dennentoppen zijn toegevoegd. Dit frisse bier krijgt daardoor een typische dennenachtige, maar ook fruitige smaak, vooral in de afdronk. De fruitigheid van de dennentoppen wordt vergezeld door de frisse Azacca-hop die het bier lekker doordrinkbaar maakt. De milde bitterheid van het bier komt deels van de hop en deels van de dennentoppen.

Eersteling - Yellow Sub IPA

ANDERMAAL – YELLOW SUB BLOND

Alcoholpercentage: 6,2%
Bitterheid: 30 EBU
Kleur: 22 EBC
Schenktemperatuur: 6 tot 8 graden Celsius

Zeglis Andermaal is een blond, zacht hoppig en fruitig bier gebrouwen met de unieke, experimentele Duitse hop Yellow Sub. Andermaal is mild en moutig en heeft een duidelijk herkenbaar aroma van sinaasappel, bessen en misschien ook wel iets van fruityoghurt. Er zijn zelfs mensen die er cacao of karamel in herkennen. Een veelzijdige hop die elke keer weer verrast.

Eersteling - Yellow Sub IPA

HERFSTHOUT – KERSENHOUTBOCK

Alcoholpercentage: 7,5%
Bitterheid: 75 EBU
Kleur: 24 EBC
Schenktemperatuur: 8 tot 12 graden Celsius

Zeglis Herfsthout is een donker, volmondig bockbier dat speciaal gebrouwen is voor het najaar. Aan dit zachte bier is kersenhoutgerookte mout toegevoegd. Deze moutsoort geeft het bier een licht fruitige, kersenachtige geur en smaak. De herfstige smaken van karamel, cacao en koffie komen van de verschillende roost- en karamelmouten waarmee we hebben gebrouwen.

Het volgende kunt u via het formulier bestellen.
  1. Cadeaufles Andermaal 75cl (Yellow Sub Blond)
    €6.50 incl. btw
  2. Houten rekje met 6 Zeglis-bieren naar keuze
    €25 incl. btw
  3. Draagdoos met 6 Zeglis-bieren
    €18 incl. btw

Voor de rest kan men bestellen wat we in ons actuele assortiment hebben (per 12 flessen of per 24 flessen) op aanvraag per mail.

14 + 4 =

Zakelijke klanten zoals horeca, slijterijen en bierspeciaalzaken kunnen ons gehele assortiment bestellen bij:
De Bierboetiek: bierboetiek.nl
Holland Craft Beer: hollandcraftbeer.nl
Scholten Horecagroothandel: scholtenhorecagroothandel.nl
Mis je iets bij deze leveranciers? Neem dan even contact met ons op.